Konijnen gedumpt bij kinderboerderij Boerenvreugd

Aalsmeer – Bij Boerenvreugd zijn maandagochtend 19 april drie vreemde konijnen aangetroffen op het terrein en de kinderboerderij is niet blij met deze dump-dieren. Huisdieren die over het hek gezet worden kunnen ziektes bij zich dragen en die overbrengen op de boerderijdieren.

Mogelijk heeft de eigenaar gedacht dat de konijnen fijn op de kinderboerderij zouden kunnen wonen, maar dieren die over het hek gezet worden krijgen geen thuis op Boerenvreugd, mede om het dumpen van dieren te ontmoedigen. De dieren gaan nog dezelfde dag naar een ander adres. Daar wordt geprobeerd een andere eigenaar te zoeken voor de dieren, maar er is geen garantie dat dit ook daadwerkelijk lukt.

Wanneer mensen thuis een konijn of cavia hebben waar zij door omstandigheden niet meer voor kunnen zorgen, zijn er wel mogelijkheden om een dier over te dragen aan de kinderboerderij via een officiële route. Een belangrijke voorwaarde is dat een dier bewezen gezond moet zijn. Op de site www.boerenvreugd.nl is meer informatie te vinden over de mogelijkheden voor afstandsdieren.

Foto: de gedumpte konijnen | Boerenvreugd

Gepubliceerd: 20 april 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×