Informatieavond over nieuwe wijk Hoofdweg-Zuid

Kudelstaart – De plannen voor de nieuwe wijk Hoofdweg-Zuid worden voor het eerst gepresenteerd aan bewoners en ondernemers in Kudelstaart. Er komen circa 300 voornamelijk eengezinswoningen en mogelijk een supermarkt. De woningen komen in het gebied tussen de Hoofdweg, de Romeijnweg en Schoutweg.

Voor de bouw van de duurzame en groene wijk Hoofdweg-Zuid is een startnotitie opgesteld. De gemeente wil de plannen nu presenteren aan omwonenden en ondernemers. “Hiermee realiseren we een mooie duurzame wijk die met ongeveer 300 woningen een belangrijke bijdrage levert aan de grote woningbehoefte die we hebben in onze gemeente”, zegt wethouder Ruimtelijke Ordening Bart Kabout. “We willen in deze fase met name de eerste reacties van bewoners en ondernemers horen op de plannen en de mogelijke vestiging van een supermarkt”.

Informatieavond
Op maandag 7 juni worden de plannen digitaal gepresenteerd voor bewoners. Op woensdag 9 juni is de presentatie voor de ondernemers. Voor deze avonden moet worden ingeschreven via projecten.aalsmeer@amstelveen.nl. Een link om bij de presentatie aanwezig te zijn wordt dan toegestuurd. Als u niet bij de avond aanwezig kunt zijn, is de presentatie later terug te zien op www.participatie.aalsmeer.nl. Heeft u geen mogelijkheden om digitaal de presentatie te volgen, dan kunt u tijdens kantooruren bellen met projectmanager Peter Kamphuis, via 0297-387575.

Verdere procedure
De startnotitie ligt vanaf donderdag 27 mei vier weken ter inzage. Reacties kunnen worden gegeven op www.participatie.aalsmeer.nl en projecten.aalsmeer@amstelveen.nl. Na de reacties op de startnotitie wordt die door de gemeenteraad vastgesteld, waarna de gemeente van de startnotitie een ontwerpbestemmingsplan maakt. Alle fases van het project worden beschreven op www.particpatie.aalsmeer.nl.

Gepubliceerd: 27 mei 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×