Kinderboerderij is weer open

Aalsmeer – Kinderboerderij Boerenvreugd in het Hornmeerpark is vanaf woensdag 19 mei weer open voor publiek. De vrijwilligers en OTT boeren en boerinnen hebben reikhalzend uitgekeken naar dit moment. De binnenruimtes blijven nog wel gesloten, maar het gehele buitenterrein is open voor publiek.

De vrijwilligers hebben de afgelopen maanden niet stil gezeten. Tijdens de verplichte sluiting is de speeltuin van de boerderij voorzien van een nieuwe bodem. Een flinke klus die begin deze maand voltooid werd. De schommels voor de allerkleinsten zijn gerenoveerd en ook de zandbak is schoongemaakt en voorzien van extra nieuw zand. Nu de boerderij weer open mag is het bestuur blij dat deze klussen allemaal gedaan zijn.

Jonge dieren
In de wei lopen veel schapen en geiten. De dieren die in maart en april geboren zijn beginnen al groot te worden maar ze zijn nog steeds ontzettend speels en nieuwsgierig. Voor kinderen is het heerlijk om even bij de jonge dieren te kijken en ze te aaien en te knuffelen.
Op de kinderboerderij gelden de landelijke coronamaatregelen. Het buitenterrein is groot en er is voldoende ruimte om 1,5 meter afstand te houden. Er is nog steeds een aparte in- en uitgang, allebei aan de speeltuinzijde, en bij de ingang staat desinfecterende gel. Ook voor een bezoek aan de boerderij geldt: blijf thuis bij klachten.

Openingstijden
Op maandag is de boerderij gesloten. Dinsdag t/m vrijdag zijn bezoekers welkom van 9.30 -16.30 uur. De winkel is dan geopend vanaf 13.30 uur. In het weekend zijn de boerderij en de winkel geopend van 10.00 tot 16.30 uur. Tijdens een bezoek aan de boerderij kan er gebruik worden gemaakt vanhet toilet aan de buitenzijde van de stolp.
De openingstijden tijdens Pinksteren zijn afwijkend. Op 1e pinksterdag is de boerderij gesloten. 2e Pinksterdag is de boerderij geopend van 10.00 tot 16.30 uur.

Foto: eigen foto

Gepubliceerd: 18 mei 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×