Ook de bieb mag weer open

Aalsmeer – Vanaf donderdag 20 mei zijn de bibliotheken in Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn weer ‘gewoon’ geopend. De afgelopen maanden konden er alleen boeken gereserveerd worden en vonden activiteiten online plaats. Je mag nu weer zelf boeken uitzoeken. Bovendien kun je een plekje reserveren om in de bibliotheek te studeren, te werken of te lezen. Ook activiteiten voor kleine groepen, zoals de Maakplaats en de Dementheek gaan de komende tijd weer van start.

Lezende jeugd
Na de afgelopen persconferentie over de versoepelingen lieten mensen massaal van zich horen op social media, onder de hashtag #OpenDeBieb. Premier Rutte maakte snel daarna bekend dat bibliotheken toch open mogen. En daar is Daphne Janson (directeur Bibliotheek Amstelland) blij mee: “Ik zie dat er zoveel minder geleend en dus gelezen wordt. Zeker voor de jeugd maak ik me daar echt zorgen om. Ze lopen een achterstand op die ze niet zomaar inhalen.”

Andere activiteiten
Janson is verheugd dat er ook weer activiteiten georganiseerd mogen worden in de bibliotheek: “Veel mensen hebben bijvoorbeeld hulp nodig op het digitale vlak. In coronatijd is die behoefte alleen maar toegenomen. Nu kunnen wij ze weer helpen. Ook de scholieren, die middenin hun examenperiode zitten, mogen we gelukkig weer een rustige studieplek aanbieden. We kijken er naar uit om iedereen weer te begroeten.”

Gepubliceerd: 19 mei 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×