Magazine ‘MeerWesteinder’ is er weer

Aalsmeer – Stichting Aalsmeer Westeinder Promotie (SAWP) heeft met trots het nieuwe watersportmagazine ‘MeerWesteinder’ uitgegeven. Na een jaartje afwezigheid door corona, rolde vorige week de 23e editie van de persen.

Burgemeester Gido Oude Kotte, die zelf ook een woordje in het magazine heeft geschreven, kreeg uit handen van afgevaardigden Arnaud Brouwer en Erik Verbeek van het bestuur van SAWP een exemplaar. Hij is er enthousiast over: “Prachtig dat we bezoekers aan Aalsmeer en onze inwoners gratis zo’n mooi magazine kunnen aanbieden vol wetenswaardigheden over het dorp en de Westeinderplassen. Daar kunnen we trots op zijn.”

Om te bewaren
“Een echt Aalsmeers magazine ontstaan vanuit de watersport en een traditie voor Aalsmeer en omstreken”, aldus Arnaud Brouwer, voorzitter van SAWP. “Leuk voor de Aalsmeerder om te lezen waar hun dorp sterk in is, maar zeker ook voor de toerist die het bloemendorp aan het water aandoet deze zomer.” Een belangrijk onderdeel van het magazine is de handige waterkaart, die altijd gewaardeerd wordt bij menig watersporter. Dat maakt het dat dit magazine bewaard wordt op vele boten.

Populair zijn de verhalen ‘Door de ogen van…’ waarin bekende en minder bekende Aalsmeerders en Kudelstaarters aan het woord komen over wat zij van de Westeinder en Aalsmeer vinden. Dit jaar geven Bonnie St. Claire en Gerard Joling ook hun mening over hun dorp, het water en de Pramenrace.

Waar te krijgen?
Wil je zo’n bijzondere Aalsmeerse uitgave te pakken krijgen, dan kun je hem vinden bij de verschillende jachthavens, horecavoorzieningen, winkels, het gemeentehuis, bibliotheek, zeilschool, bootverhuurbedrijven en bloemenmusea. Aanstaande zaterdagmiddag wordt het magazine eenmalig uitgedeeld in Aalsmeer Centrum aan het winkelend publiek.

Het magazine is mede tot stand gekomen door ook andere SAWP-bestuursleden Elsbeth Huis en Marcel van Wijk en Robert Jan Vriend, van 1707 Aalsmeer, die de opmaak voor zijn rekening heeft genomen. Arjen Vos en Ilse Zethof hebben namens Aalsmeer Vandaag hun bijdrage mogen leveren in tekst en beeld en waren verantwoordelijk voor de coördinatie.

Foto: eigen foto

Gepubliceerd: 11 mei 2021 om 19:14 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×