Legmeerdijk dicht voor nieuw asfalt

Aalsmeer – In de avond en nachten van 18 t/m 21 mei wordt het wegdek van de Legmeerdijk (N231) tussen de Marshallsingel en de Meerlandenweg hersteld. Ook wordt het kruispunt van de Legmeerdijk met de N201 geasfalteerd. Voor deze werkzaamheden wordt de weg afgesloten. Doorgaand verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met extra reistijd.

Werkzaamheden N231
Het wegdek van de Legmeerdijk is op meerdere delen verzakt. Om de herstelwerkzaamheden van de verzakkingen veilig te kunnen uitvoeren is het noodzakelijk om het gedeelte van de Legmeerdijk vanaf de Marshallsingel tot aan de rotonde met Japanlaan en Meerlandenweg af te sluiten voor het doorgaande verkeer. Dit gebeurt van 18 tot en met 20 mei tussen 21.00 uur en 5.00 uur.

Tijdens de afsluiting van de Legmeerdijk kunnen alleen het bestemmingsverkeer, de nood- en hulpdiensten en het openbaar vervoer onder begeleiding van verkeersregelaars gebruik blijven maken van de Legmeerdijk. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Beneluxbaan, Bovenkerkerweg en N201. Het fietspad naast de Legmeerdijk blijft tijdens de werkzaamheden open voor doorgaand (brom)fietsverkeer.

Kruising N231 en N201
Het wegdek van de kruising Legmeerdijk (N231) en de N201 wordt op 21 mei deels vervangen. Daarnaast werkt de aannemer aan de verkeerslussen in het wegdek, wordt de belijning vernieuwd en worden de buitenkanten van de fly-over schoongemaakt. Dit werk wordt in de nacht van 21 op 22 mei uitgevoerd tussen 19.00 uur en 6.00 uur.

Tijdens de afsluiting van de kruising Legmeerdijk en N201 wordt het bestemmingsverkeer op de N201 tussen Aalsmeer en Uithoorn omgeleid via de Legmeerdijk (N231), Koningin Maximalaan en de Zijdelweg (N521). Flora Holland blijft zo bereikbaar omdat verkeer gebruik kan blijven maken van de fly-over en bypass bij de N201. Verkeer tussen Aalsmeer en Amstelveen wordt omgeleid via de Zijdelweg (N521). Doorgaand verkeer en verkeer voor Amstelveen wordt geadviseerd via de A4 en A9 te rijden. Verkeer wordt ter plaatse met gele borden omgeleid.

Meer informatie
Met vragen kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het servicepunt van de provincie via telefoonnummer: 0800-0200600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 12 mei 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×