Park in Aalsmeer-Oost heet: Jac. Stammespark

Aalsmeerv – Van 7 april tot en met 20 april kon er gestemd worden op de vijf overgebleven namen voor het park langs de Machineweg. De naam met de meeste stemmen is geworden : “Jac. Stammespark”.

Jac. Stammes heeft als handbalspeler bij de handbal vereniging Aalsmeer aan de basis gestaan van grote successen. Ook als jeugdtrainer heeft  Jac. Stammes, die helaas te vroeg is overleden, zijn teams naar grote overwinningen geleid. Volgens wethouder Robert van Rijn bleef het tot het eind spannend welke naam als favoriet uit de bus zou komen. Er is massaal gestemd. Dit geeft aan dat er veel inwoners zich betrokken voelen bij de naam van het park.

De naam Jac. Stammespark wordt voorgedragen aan het college als officiële naam van het nieuw aan te leggen park.

In de eerste fase hebben ruim 80 inwoners een voorstel voor een naam gedaan. Hieruit heeft de jury bestaande uit wethouder Robert van Rijn, Directeur Green Park Aalsmeer, Dick van Harst en Ruud Tol van de straatnaamcommissie er vijf gekozen. Deze laatste vijf namen kregen de volgende stemmen: Wiebe Koopstrapark: 822, Jac. Stammespark: 1011, Bloemhofpark 52, Zwanenbleompark: 39, en de laatste Machinepark met 15 stemmen.

De indiener  van de gewonnen naam wordt uitgenodigd tijdens de opening van het park. Binnenkort start de gemeente met de aanleg van het park.

Gepubliceerd: 11 mei 2021 om 7:48 uur, geschreven door Ernst Jong, de

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×