Mega drugsvangst in De Kwakel

De Kwakel – In een woning aan de Hoofdweg in De Kwakel heeft de politie vorige week een inval gedaan en daarbij zo’n 3000 kilo cocaïne en meer dan 11 miljoen aan contant geld, wapens, munitie en geldtelmachines in beslag genomen. De Telegraaf en de NOS  meldden vanochtend dat de drugs  een straatwaarde vertegenwoordigt van 195 tot 200 miljoen euro.

De boerderij was vanaf de kruipruimte tot aan de nok toe gevuld met blokken cocaïne en tassen met contant geld. Het gaat om een van de grootste drugsvondsten in de geschiedenis van de politie Amsterdam-Amstelland.

Het zou vermoedelijk om een Zuid-Amerikaanse criminele organisatie. Op het adres werd een 54-jarige man aangehouden. Later volgde in Aalsmeer de arrestatie van een 29-jarige verdachte uit Hilversum. Zij worden verdacht van het grootschalig handelen in verdovende middelen. Er worden nog meer aanhoudingen verwacht.

Op 21 april werd op slecht enkele honderden meters afstand op de Legmeerdijk een inval gedaan in een schuur waar een drugslab gevestigd bleek te zijn.

Gepubliceerd: 29 juni 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×