Oud Aalsmeer in Beeld op lokale tv

Aalsmeer – Radio en TV Aalsmeer en Stichting Oud Aalsmeer gaan samenwerken. Vanaf juni wordt op het lokale tv-kanaal maandelijks een film uitgezonden onder de noemer Oud Aalsmeer in Beeld. Ook op de radio wordt hier aandacht aan besteed. De eerste uitzendingen zijn deze week.

Oud Aalsmeer in Beeld is een netwerk voor verzamelaars en hobbyisten van beelden uit vroeger tijden (foto, dia en film/video) van Aalsmeer, Kudelstaart en Rijsenhout. Deze groep van Oud Aalsmeer bestaat momenteel uit 21 enthousiaste hobbyisten en heeft zich ten doel gesteld de enorme collectie filmbeelden te ontsluiten voor het publiek. Op de website van de stichting wordt elke maand een historische film geplaatst die een maand lang te zien is.
En voortaan wordt elke eerste week van de maand dus ook een historische film op TV uitgezonden.

Uiterweg 1944-1948
De eerste film die aan bod komt is ‘De Uiterwegfilm 1944-1948’, gemaakt door Aldert Eveleens (Residentie). In de film komen beelden voor van o.a. ijsbreken in de Uiterwegsloot, illegaal radio luisteren aan de Stommeerkade en het dempen van de dijksloot langs de Uiterweg. Ook zijn er beelden van het schaatsen op het kanaal en van de begrafenis van meester Bierma. 

De 32 minuten durende film wordt tweemaal op tv uitgezonden. Vrijdag 4 juni is de eerste vertoning vanaf 11.00 uur. Een dag later, zaterdag 5 juni, is de film nogmaals te zien vanaf 13.00 uur. De uitzending op zaterdag wordt voorafgegaan door een inleidend interview met Oud Aalsmeer-voorzitter Dirk Jongkind. Het interview door presentator Jan van Veen is te beluisteren op zowel Radio als TV Aalsmeer en begint omstreeks 12.45 uur. 

Gepubliceerd: 1 juni 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×