Column Ernst de Jong: "Zaterdagochtend ritueel"

Ernst de Jong is een 56-jarige geboren Amsterdammer die sinds 2006 in Nieuw Oosteinde woont. Hij werkte 28 jaar als handelaar in grondstoffen, maar timmert dit jaar als zelfstandig ondernemer aan de weg. Naast diverse opdrachten als Consultant en Interim Manager, verkoopt hij bestaand hout, uit Rusland in de Benelux. Dit hout wordt weer gebruikt in het interieur of er worden weer meubels van gemaakt. Schrijven vindt hij leuk, vandaar dat hij zich aansloot bij de redactie van Radio Aalsmeer en nu ook als columnist. Iedere twee weken verschijnt er een pennenvrucht van zijn hand. Vandaag column nummer 32: ‘Zaterdagochtend ritueel’.

Vanmorgen om 07.00 uur ging de wekker. Het voordeel van de zomer, met de lange dagen,  is dat je er geen erg in hebt dat het nog redelijk vroeg is voor de zaterdagochtend. Maar ja, uitslapen is nu eenmaal niet zo mijn ding.  Ik heb, zoals elke week, afgesproken met een goede vriend om een rondje te lopen op de golfbaan in Abcoude. Zo vroeg in de ochtend is het nog heerlijk rustig op de golfbaan en kunnen wij vooral genieten van de natuur. Natuurlijk zouden wij liever willen genieten van ons briljante golfspel, maar zo ver zijn wij nog niet. Nee, wij moeten het hebben van een enkele mooie afslag, chip of put. Maar zo instabiel als ons spel is, zo ongelofelijk mooi is de natuur. Recht voor ons hupt een konijn richting de green. En dan denk je toch: gingen onze ballen maar zo snel die richting uit. En rechts van ons staat op één poot een reiger in het ondiepe water. Waarschijnlijk kent hij ons, want toen wij hem benaderden op een afstand van zo’n honderd meter vloog hij weg. Tsja, het arme beest heeft onbedoeld al zoveel golfballen van ons om z’n oren gehad wanneer hij geconcentreerd aan het jagen was op kleine visjes of kikkers.

Al lopende over de baan van hole naar hole nemen we de week door. We hebben elkaar altijd voldoende te vertellen. Het maakt niet uit of het over de vreselijke aanslag gaat op Peter R de Vries, de georganiseerd misdaad in Nederland, onze successen en zorgen in ons dagelijkse werk, alles passeert de revue.

Rond twaalf uur, nadat ik ook deze ochtend weer zo’n drie ballen heb verloren, ben ik weer thuis, de koffie is net vers gezet. Ik lees samen met mijn vrouw de krant en daarna maken we plannen voor het weekend. Er is niets zo fijn als een weekend te beginnen terwijl je al een voldaan gevoel hebt.

Tsja, dat golfen zal de komende jaren nog wel een dingetje blijven, maar zolang we elk jaar stukje bij beetje progressie ondervinden, blijven wij gedisciplineerd elke zaterdagochtend, ook in de winter, ons best doen op de golfbaan.

Ernst de Jong

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 11 juli 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×