Schiphol-Oostbaan twee weken buiten gebruik

Schiphol – De Schiphol-Oostbaan is van 12 tot en met 23 juli in onderhoud en niet beschikbaar voor vliegverkeer. Het klein zakelijk verkeer dat normaal gebruik maakt van de start- en landingsbaan, zal tijdens het onderhoud starten of landen op één van de andere banen.

Werkzaamheden 
Aan de Schiphol-Oostbaan wordt jaarlijks regulier onderhoud uitgevoerd, zodat de start- en landingsbaan in goede conditie is en blijft. Er worden herstellende werkzaamheden aan het asfalt en markeringen uitgevoerd. De bekabeling en elektra worden gecontroleerd, lampen schoongemaakt of vervangen en omliggende grasvelden worden gemaaid.

Aangepast baangebruik
Het onderhoud heeft beperkte gevolgen voor de geluidsbelasting in de omgeving. De baan wordt doorgaans gebruikt voor klein zakelijk verkeer. Deze vliegtuigen zullen gebruik maken van de andere start- en landingsbanen. Welke baan dit zal zijn, is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden.

Informatie voor omwonenden
Voor meer informatie of vragen kunnen omwonenden contact opnemen met BAS. Dit kan 7 dagen per week (09.00-17.00 uur) via telefoonnummer 020-6015555 of het raadplegen van de website.

Foto: Schiphol NV

Gepubliceerd: 10 juli 2021 om 21:43 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×