Directe verbinding Aalsmeer Oost met N201 na feestelijke opening vernieuwde Middenweg

Maandag 26 juli opende wethouder verkeer Robert van Rijn officieel het eerste deel van de nieuwe Middenweg. Samen met wethouder Jan Hazen van Uithoorn reed hij in een klassieke Ford Mustang het eerste rondje over het oostelijk deel van de weg. Door de opening van dit eerste deel heeft Aalsmeer-Oost nu een directe verbinding met de N201.

Wethouder Van Rijn gaf in een korte speech aan dat een goed wegennet lokaal en regionaal van groot belang is. “Steeds meer bedrijven vestigen zich op Green Park Aalsmeer en hierdoor groeien de verkeersbewegingen in en rond Aalsmeer. U zult begrijpen dat goede logistieke verbindingen dan essentieel zijn. Met de aanleg van de Middenweg wordt het verkeer snel en veilig van en naar de N201 geleid. Op deze manier houden we Aalsmeer goed bereikbaar. Door de aanleg van deze weg worden straks bovendien de linten Hornweg en Aalsmeerderweg ontlast. Hierdoor neemt de leefbaarheid voor de bewoners aan deze wegen enorm toe.”

Mijlpaal
De openstelling van de het oostelijk deel van de Middenweg is voor Green Park Aalsmeer een belangrijke mijlpaal, vult Henk Hoogmoed, financieel directeur van GPAG B.V. aan. “Hiermee zijn we letterlijk halverwege met de uitvoering van ons meest kenmerkende infrastructurele werk. Want de Middenweg is het visitekaartje van ons het bedrijventerrein. De weg is enerzijds ontworpen als hoofdontsluitingsweg voor de bedrijven die zich vestigen in dit deel van Green Park Aalsmeer en anderzijds als een prettig entree voor Aalsmeer Dorp en Nieuw Oosteinde.”

Het is de bedoeling dat de komende twee jaar de weg wordt doorgetrokken naar de andere kant van N201, het deel Middenweg-West. Hoogmoed: “Dan wordt ook de oude kern van Aalsmeer verbonden met de N201 via een aantakking op de toekomstige Noordvork, de nieuwe rondwegverbinding om Aalsmeer. En daardoor zijn ook Nieuw-Oosteinde en Aalsmeer Dorp straks beter met elkaar verbonden, wat een verrijking is voor Aalsmeer.” Over twee jaar moet de gehele weg gereed zijn.

Foto: Wethouder Van Rijn (l) en de Uithoornse wethouder Hazen verichtten de opening met een klassieke Ford Mustang

Gepubliceerd: 31 juli 2021 om 17:53 uur, geschreven door Frederik Tijssen

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×