Zwemlessen voor volwassenen met minimum inkomen

Op dinsdag 20 juli 2021 heeft het college besloten dat volwassenen met een minimuminkomen zwemlessen kunnen volgen in zwembad de Waterlelie. In eerste instantie is deze regeling een pilot voor een jaar.

Op 5 november 2020 werd de motie: ‘Zwemlessen voor volwassenen met een minimum inkomen’ unaniem aangenomen. “De pilot is een uitwerking van de motie.” Zegt wethouder Robert van Rijn. “Door de kosten voor zwemlessen voor volwassenen met een minimuminkomen te reduceren worden zij in de gelegenheid gesteld een zwemdiploma te halen en zo in de mogelijkheid gesteld om veilig te recreëren in onze waterrijke gemeente.”

Eigen bijdrage
Met deze pilot kunnen inwoners hun diploma A en optioneel diploma B behalen. Zij betalen hiervoor zelf een eigen bijdrage van 100 euro. De zwemregeling kan naar verwachting vanaf september 2021 digitaal via de gemeente worden aangevraagd. De pilot wordt in 2022 geëvalueerd en daarna wordt bekeken of dit langer wordt voorgezet. 

Aalsmeerpashouders
Ook kunnen alle Aalsmeerpashouders (incl. kinderen), tegen een gereduceerd tarief, vrij zwemmen bij zwembad De Waterlelie. Zo kan er voor 2 euro per persoon worden gezwommen. Dit is wel gemaximeerd aan zes maal per jaar.

Foto: Zwembad de Waterlelie Aalsmeer

Gepubliceerd: 20 juli 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×