De scholen zijn weer begonnen

Aalsmeer – Artiest Justin Samgar en scholiere Anna hebben, met het voordragen van een gedicht, de landelijke campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ afgetrapt. Ze deden dat, in het bijzijn van wethouder onderwijs en jeugd Bart Kabout, bij basisschool IKC Triade in Aalsmeer.

Na een lange zomervakantie zijn maandag 23 augustus de scholen in Aalsmeer weer open. Voor inwoners en bezoekers betekent dit meer verkeersdrukte en doorgaans helaas ook een ongevalspiek onder fietsende scholieren. De tekst van het gedicht gaat over de voordelen van rustig rijden en nodigt Aalsmeerders uit om onderweg extra alert te zijn op scholieren. Zodat scholieren vanaf maandag veilig naar school kunnen.

Posters en spandoeken
Door de hele gemeente hangen de komende twee weken ook spandoeken en posters met de tekst “Onze scholen zijn weer begonnen”. Het initiatief komt van Veilig Verkeer Nederland (VVN) en is in samenwerking met de Vervoerregio Amsterdam en de gemeente Aalsmeer ontwikkeld. Haast en afleiding door de telefoon zijn in het verkeer de grootste boosdoeners.

MONO
Naast snelheidsreductie kan Nederland in het verkeer ook nog winst behalen door vaker ongestoord en mobielvrij te rijden (MONO). Volgens Veilig Verkeer Nederland is het gebruik van een smartphone in het verkeer niet langer de standaard in ons land, maar komt het nog wel voor. Van alle automobilisten gebruikt een kwart (26%) de smartphone nog in de auto. Van hen geeft 16% aan tijdens het rijden berichtjes/appjes te lezen en typt 9% zelfs letterlijk berichtjes terug. Ook vergroot 7% van hen de kans op een ongeval aanzienlijk door tijdens het rijden met de telefoon aan het oor te bellen. De sociale omgeving van mensen keurt deze risicovolle handelingen volgens Veilig Verkeer Nederland steeds vaker af.

Gepubliceerd: 23 augustus 2021 om 17:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×