Vuur en Licht op het Water gaat wel door!

Aalsmeer –Er komt in 2021 geen Aalsmeerse Feestweek, maar het vuurwerkevenement ‘Vuur en Licht op het Water’ gaat wel door op 4 september. Burgemeester Oude Kotte heeft daarvoor toestemming gegeven. Ook de opbouw van het vuurwerk bij het Fort gaat ‘gewoon’ door. Organisatoren Mike van der Laarse en Ap Eigenhuis zijn blij na twee jaar weer het evenement te kunnen organiseren.

Dit jaar wordt het zelfs een heel bijzondere editie. Al geruime tijd was er de wens het vuurwerk en muziek te combineren. Iets wat niet eenvoudig is op en rond de Westeinderplassen. Toch is daar een oplossing voor gevonden met de medewerking van Radio Aalsmeer. De lokale omroep zal de muziek om 23.00 uur op 4 september via 105.9 FM uitzenden, synchroone met het vuurwerk. Tests hebben uitgewezen dat dit technisch kan.  Het vuurwerk en de muziek zullen een prachtige combinatie vormen.

Groot soundsysteem
Iedereen die naar het vuurwerk gaat kijk, wordt gevraagd een FM radio mee te nemen. Als iedereen dat doet en afstemt op 105.9 FM, wordt zo een groot soundsysteem gecreëerd. Het belangrijk is om te luisteren via een FM radio. Via internet, de kabel of TV ontstaat een te groter vertraging. Muziek en vuurwerk lopen dan niet meer synchroon en gaat het effect van verloren. Bij de Watertoren en op het Surfeiland worden speakers geplaatst en dan is een FM radio niet nodig.

Foto: (c) Radio Aalsmeer | Elbert Huijts

Gepubliceerd: 17 augustus 2021 om 10:45 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×