72% van de Aalsmeerders volledig gevaccineerd

Aalsmeer – Voor het eerst sinds de start van de vaccinatiecampagne heeft het RIVM gedetailleerde vaccinatiecijfers per gemeente gepubliceerd. Daaruit blijken onderling grote verschillen in Nederland. Zo is op Schiermonnikoog bijvoorbeeld 93 procent van de volwassenen ingeënt, tegen slechts 23 procent in Urk. Over het algemeen ligt de vaccinatiegraad in de grote steden en gemeenten die deel uitmaken van de zogenaamde Biblebelt lager, terwijl die op de Waddeneilanden en in gemeenten in het oosten en zuidoosten van het land juist hoger is. Gemiddeld is circa 85 procent van de volwassenen deels ingeënt, en 77 procent volledig.

In Aalsmeer heeft 84 procent van de volwassenen één prik gehad, ongeveer gelijk aan het landelijk gemiddeld. Het aantal volledig gevaccineerden ligt met 72 procent iets onder het landelijk gemiddelde. Van de twaalf- tot zeventienjarigen is in Aalsmeer 58 procent deels gevaccineerd en 40 procent volledig. Van alle twaalf-plussers ligt de vaccinatiegraad daarmee op 82 procent voor één prik en 69 procent op twee prikken.

Foto: Pexels

Gepubliceerd: 10 september 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×