Aalsmeer- en Kaagbaan aansluitend buiten gebruik

Regio – De Aalsmeerbaan is van 27 september tot en met 13 oktober in onderhoud. Aansluitend gaat de Kaagbaan in onderhoud van 13 tot en met 22 oktober. Tijdens het baanonderhoud is de betreffende start- of landingsbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer. Vanwege groot onderhoud aan de kruising tussen de Kaagbaan en de Aalsmeerbaan overlapt het onderhoud aan de twee banen. Ook wordt het Instrument Landingssysteem (ILS) van de Kaagbaan vervangen. De werkzaamheden aan de Aalsmeerbaan en Kaagbaan worden gecombineerd met onderhoud aan de kruising tussen deze twee banen, taxibaan E1.

Aangepast baangebruik
De vliegtuigen die normaal starten vanaf of landen op de Aalsmeerbaan zijn in de periode van 27 september tot en met 13 oktober zijn aangewezen op de Kaagbaan. Daarnaast kan de Buitenveldertbaan vaker in gebruik zijn.

Door werkzaamheden aan de kruising tussen de betreffende start- en landingsbanen, in de periode van 11 tot en met 13 oktober, is naast de Aalsmeerbaan ook de Kaagbaan voor enkele perioden niet of beperkt inzetbaar voor het vliegverkeer. Op die dagen kan de Zwanenburgbaan gebruikt worden voor landingen vanuit of starts naar het zuiden.

Tijdens het onderhoud aan de Kaagbaan (13-22 oktober) zal het vliegverkeer meer gebruik maken van de Aalsmeerbaan, Zwanenburgbaan en Buitenveldertbaan.

Op woensdag 20 oktober wordt er weer gewerkt aan de kruising tussen de Aalsmeerbaan en de Kaagbaan, waardoor de Aalsmeerbaan overdag ook niet beschikbaar is. Het vliegverkeer zal die dag naar verwachting gebruik maken van de Zwanenburgbaan voor landen vanuit het zuiden of starten richting het zuiden. Ook kan de Buitenveldertbaan worden ingezet.

In de periode na afloop van het onderhoud kan de Kaagbaan tot medio november, vanwege de vervanging van het landingssysteem, niet in alle zichtomstandigheden worden gebruikt als landingsbaan. Hierdoor kunnen de Aalsmeerbaan en Zwanenburgbaan vaker bij noordenwind en beperkt zicht worden ingezet als landingsbaan.

Foto: Schiphol.nl

Gepubliceerd: 27 september 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×