Column Ernst de Jong: Genieten van een sportweekend

Ernst de Jong is een 56-jarige geboren Amsterdammer die sinds 2006 in Nieuw Oosteinde woont. Hij werkte 28 jaar als handelaar in grondstoffen, maar timmert dit jaar als zelfstandig ondernemer aan de weg. Naast diverse opdrachten als Consultant en Interim Manager, verkoopt hij bestaand hout, uit Rusland in de Benelux. Dit hout wordt weer gebruikt in het interieur of er worden weer meubels van gemaakt. Schrijven vindt hij leuk, vandaar dat hij zich aansloot bij de redactie van Radio Aalsmeer en nu ook als columnist. Iedere twee weken verschijnt er een pennenvrucht van zijn hand. Vandaag column nummer 37: ‘Genieten van een sportweekend’.

Het is zaterdagochtend een uurtje of elf. Vanmorgen was het nog een beetje bewolkt, maar de zon komt nu al lekker door, een fenomeen dat we deze zomer helaas iets te weinig hebben gezien. Ik zit in mijn tuin, genietend van een kopje koffie, met mijn laptop op schoot om de deadline voor deze column te halen. Vanmorgen heb ik mijn vrouw naar Zandvoort gebracht die was uitgenodigd om life bij de Formule 1 kwalificatiewedstrijden aanwezig te zijn. Tsja, een echte Formule 1 fan is ze niet, maar natuurlijk is het leuk om dit unieke evenement mee te maken. Bovendien is het een fantastische ervaring om je weer in een enthousiaste mensenmenigte te mengen waar alleen maar plezier wordt gemaakt en wordt genoten van een geweldige ambiance. Ik had er graag bij geweest, maar ik zal me tevreden moeten stellen met een paar zinderende filmpjes die ik via WhatsApp krijg toegestuurd en natuurlijk de jaloersmakende verhalen die ik vanavond te horen krijg. Maar dat is nog niet alles, vanavond krijgen we een niet onbelangrijke kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Montenegro. Volgens mijn beperkte kennis van het voetbal is dit een tegenstander die we zouden moeten kunnen verslaan. Maar met het Nederlandse elftal weet je het nu eenmaal nooit zeker en dus blijft het spannend tot het laatste fluitsignaal. Wij hebben de punten hard nodig.

Dit zijn dus twee enorme sportevenementen die gelukkig met ‘veel’ publiek gehouden mogen worden. Natuurlijk begrijp ik de kritiek van de culturele sector dat ze vinden dat er met twee maten gemeten wordt, maar probeer het nu ook eens van de andere kant te bekijken. Er mag en kan gelukkig steeds meer en laten we met z’n allen dan ook enthousiast zijn over deze spraakmakende evenementen die er ongetwijfeld toe leiden dat ook de culturele sector binnenkort weer helemaal los kan. Het is makkelijk om kritiek te hebben en de discussie moet gevoerd worden maar er is ook een tijd van gewoon genieten. Ik ga vanavond met vrienden, een potje bier en een grote schaal bitterballen, voor de buis zitten en hopelijk genieten van een mooie voetbalavond.

Ernst de Jong

Gepubliceerd: 5 september 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×