Gratis quickscan zonnepanelen op grote daken

Aalsmeer – Veel grote daken van bedrijven en organisaties in Aalsmeer en Kudelstaart zijn al voorzien van zonnepanelen. Maar er zijn ook nog veel panden waarvan het dak nog benut kan worden om zonne-energie op te wekken. Om deze drempel te verlagen biedt het Servicepunt Energieadvies van de gemeente vijftien gratis quickscans aan.

Onafhankelijke experts voeren het onderzoek uit. De quickscan die gemeente Aalsmeer aanbiedt is zowel voor kantoorpanden als voor andere grote daken, van bijvoorbeeld bedrijven, sportgebouwen, maatschappelijke vastgoed en VvE’s.

Wethouder Wilma Alink van Duurzaamheid: “We hopen zo de drempel te verlagen om meer gebruik te gaan maken van duurzame energie.” Om in 2023 een kantoorpand nog te mogen gebruiken moet het pand minimaal Energielabel C hebben. Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een kantoor is en welke verbetermogelijkheden er zijn.

Op 15 september van 16.00-18.00 uur organiseert de gemeente samen met gemeente Amstelveen een informatiebijeenkomst over o.a. de mogelijkheden van zonnepanelen op bedrijfs-en kantoorpanden en over de gratis quickscan. De bijeenkomst vindt plaats bij NTC (Bovenkerkerweg 81, Amstelveen). Aanmelden kan via servicepuntenergieadvies@aalsmeer.nl o.v.v. ‘informatieavond zon op bedrijfsdak’.

Gepubliceerd: 7 september 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×