Kunstproject De Elementen op de Kunstroute

Aalsmeer – De hele zomer was op verschillende locaties in Aalsmeer kunst te zien in het kader van kunstproject De Elementen. Tijdens de Kunstroute op 18 en 19 september is dat ook het geval. Voor de fotowedstrijd De Elementen werden maar liefst 220 foto’s ingestuurd. De jury heeft hier een keuze uit gemaakt en tijdens de Kunstroute is de top-10 te zien. Deze schitterende foto’s worden tentoongesteld in de kleine zaal op de 1e verdieping van De Oude Veiling. In hetzelfde gebouw is in de bibliotheek op de benedenverdieping een tentoonstelling van Fotogroep Aalsmeer, eveneens met het thema De Elementen.

Kunstenares Mireille Schermer maakte de afgelopen maanden installaties rond de elementen lucht, vuur en water in de tuin van het Oude Raadhuis. Vanaf 18 september is hier ook haar vierde en laatste installatie ‘aarde’ te bewonderen. In de Historische Tuin en de tuin van het Flower Art Museum staan grote kunstobjecten van de Sogetsu Ikebana vereniging. Deze kunstenaars verbeelden de elementen op geheel eigen wijze met verrassende materialen. Zaterdag 18 september zijn op beide locaties kunstenaars aanwezig voor een toelichting. In de schuilhut van de Historische Tuin is het project ‘schuilkinderen’ van de Werkschuit te zien. Jonge tekentalenten hebben hun ‘schuilhut van de toekomst’ getekend; het levert zeer actuele en indringende beelden op. Tot slot zijn in de tuin van het Flower Art Museum vijf gedichten te vinden van Marcel Harting over de elementen. Alle locaties zijn 18 en 19 september te bezoeken tussen 12 en 17 uur.

Foto: eigen foto

Gepubliceerd: 14 september 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×