Oud Aalsmeer en Historische Tuin gaan fuseren

Aalsmeer – In ‘Oud Nuus’, het periodiek verschijnende tijdschrift van de stichting Oud Aalsmeer is het grootste nieuws dat de stichtingen Oud Aalsmeer en Historische Tuin per 1 januari 2022 gaan fuseren. Oud Aalsmeer-voorzitter Dirk Jongkind: “In het verleden zijn beide stichtingen om goede redenen gescheiden, deze redenen zijn echter achterhaald. Het is dan ook een logisch gevolg om weer bij elkaar te komen.” Met deze fusie hopen beide stichtingen een grotere bestuurlijke slagkracht te bereiken en ook een grotere stem naar buiten toe te realiseren. Ook verwachten beide besturen dat de financierbaarheid makkelijker te regelen zal zijn vanuit een organisatie. Daarbij kan gedacht worden aan het realiseren van de restauratie van de boerderij ‘Dahlia Maarse’.

Dahlia Maarse
Deze voormalige boerderij op Uiterweg 32 dateert uit 1826. Het pand werd in 1921, precies een eeuw geleden, betrokken door Klaas Maarse en zijn vrouw Geertje Keessen met zoon Willem en dochters Aaltje en Aagje. Cees van Dam belicht in Oud Nuus de geschiedenis van de kwekerij en zijn bewoners. De dahliateelt komt rond 1910 op gang. Ondanks de niet optimale zware ondergrond, resulteert dat toch in een rijke variëteit, met in 1921 de dahlia ‘Roem van Aalsmeer’.

De nieuwe ‘Oud Nuus’ is verkrijgbaar in Het Boekhuis en kost €7,50.

Foto: Stichting Oud Aalsmeer

Gepubliceerd: 29 september 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×