Green Park Aalsmeer zoekt samenwerking met Duitse clubs

Aalsmeer – De handbalvereniging Green Park Aalsmeer heeft een opmerkelijke brief gestuurd naar diverse Duitse handbalverenigingen met daarin een voorstel om een samenwerking aan te gaan. Het doel van deze verbintenis is om de Duitse talenten bij Aalsmeer zich beter te laten ontwikkelen. Een win-win situatie want de Aalsmeerders kunnen daardoor over talentrijke spelers uit Duitsland kan beschikken en zo zich nog steviger verankeren in de Nederlandse handbalcompetitie. De samenwerking zou een doelgericht Topsportprogramma zijn voor 16- tot 21-jarige talenten met het hele scala van de professionele sportcultuur die bij de veelvoudig landskampioen al langer bestaat.

Profloopbaan
Green Park Aalsmeer wil jonge, Duitse talenten de mogelijkheid bieden zich in Nederland voor te bereiden op een profloopbaan. Als pluspunten noemt de landskampioen de ligging vlakbij de Johan Cruyff Academie voor internationale studies en de beschikbaarheid van diverse universiteiten en hogescholen in het nabij gelegen Amsterdam.

Samenwerking
De regerend landskampioen verwacht, dat door de samenwerking het niveau van de BENE-League én eredivisie omhoog gaat. Als de goed opgeleide spelers zowel lichamelijk als geestelijk gerijpt zijn, kunnen ze sterker in de Duitse Liga terugkeren. De Duitse verenigingen krijgen dan gevormde spelers terug en Aalsmeer kan zijn opleidingsinstituut verder uitbouwen en efficiënter gebruiken.

Gepubliceerd: 29 september 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×