VVD wil 400 jongerenwoningen bouwen in de Stommeer

Aalsmeer – Woningbouw in Aalsmeer is een heikel punt en dat terwijl er veel behoefte is aan woonruimte, vooral voor jongeren. Het landelijk luchthaven indelingsbesluit en verordening van de glastuinbouwgebieden maakt echter dat op 71% van het grondgebied in Aalsmeer niet gebouwd kan worden.

De VVD heeft echter na bezoek van Tweede Kamerlid Daniel Koerhuis, een locatie gevonden waar volgens hen zeker 400 jongerenwoningen gebouwd kunnen worden. Wethouder Robert van Rijn en fractievoorzitter Dirk van der Zwaag van de VVD Aalsmeer kwamen met Koerhuis tot een nieuwe bestemming voor woningbouw op de oude Proefstation locatie in de wijk Stommeer.

Dirk van der Zwaag: “Samen met wethouder Van Rijn zetten we in op een bouwagenda van 3.000-4.000 woningen voor de komende 10 jaar. Want we weten dat op dit moment alleen al nog zeker zo’n 400 jongeren uit Aalsmeer een woning zoeken.” De locatie van het oude proefstation is volgens Koerhuis en het duo Van der Zwaag en Van Rijn perfect voor het realiseren van woningbouw waar juist deze gemeente behoefte aan heeft en hiermee jongeren een kans geeft op de overspannen woningmarkt.” Van der Zwaag: “Bij voorkeur bouwen we hier die 400 permanente jongerenwoningen. Mocht dit niet lukken dan gaan we voor een serieuze pilot voor tijdelijke woningbouw van de toegestane 15 jaar voor startende jongeren overwegen en met een initiatief komen.”

Foto: vlnr Van Rijn, Koerhuis en Van Willigen

Gepubliceerd: 1 oktober 2021 om 17:02 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×