Radio Aalsmeer workshop

Afgelopen maandag werd er in en om de studio van Radio Aalsmeer weer een Radio School workshop georganiseerd. Lange tijd waren deze workshops onmogelijk vanwege corona. Inmiddels zijn de workshops weer mogelijk en afgelopen maandag kwam een groep enthousiaste leerlingen van het Alkwin Kollege Uithoorn naar de Radio Aalsmeer studio.

Zij werden welkom geheten door Jan van Veen, Sem van Hest en Meindert van der Zwaard. De drie ervaren radiomakers stelden vragen als ‘Wat is de taak van een radiostation?’, ‘Wat is het verschil tussen een nationaal en een lokaal radiostation?’ en ‘Wat hoor je, naast muziek, nog meer op een lokaal radiostation?’ Na een rondleiding door het gebouw, moesten de leerlingen aan het werk. Ze leerden om artikelen en nieuwsberichten te checken op onjuistheden door contact te leggen met betrokken personen.

Daarna mochten ze het (juiste) nieuwsbericht als echte nieuwslezers zelf voor de microfoon voorlezen. Ook leerden ze om hun stemgebruik zo in te zetten dat ze zichzelf duidelijk en goed verstaanbaar konden presenteren. Een aantal van deze opnames is zaterdag 2 oktober terug te horen in het programma ‘Weekendmagazine’ van Jan van Veen, tussen 12.00 en 13.00 uur op Radio Aalsmeer.

Foto: Radioschool uitleg

Gepubliceerd: 28 september 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×