RKDES van de zondag naar de zaterdag

Kudelstaart – Donderdag 23 september heeft het bestuur van de Kudelstaartse voetbalvereniging RKDES besloten om met ingang van het seizoen 2022-2023 volledig over te stappen van de zondag naar de zaterdag. Een besluit dat al langer in de lucht hing. Het bestuur van RKDES spreekt van een historisch besluit. De vereniging neemt namelijk in het jaar dat zij 90 jaar bestaat afscheid van het voetballen op de zondag.

Het besluit is tot stand gekomen na zorgvuldig te hebben geïnformeerd bij alle leden. Zij steunen voor het overgrote deel deze beslissing. Er zijn meerdere redenen om deze overstap te maken. Op sportief gebied geven de competities op zaterdag meer mogelijkheden om jeugd en senioren teams op een gelijkwaardig niveau te laten spelen. Dat komt het spelplezier ten goede, denkt het bestuur. Op sociaal vlak wordt verwacht dat deze beslissing zal leiden tot meer verbinding tussen de jeugd, senioren en damesteams. Ook is meegewogen dat een maatschappelijke trend zichtbaar is waarbij de zaterdag de dag is om te sporten en de zondag meer een gezins- en sociale dag is. Ad interim voorzitter Gert Ubink: “Wij realiseren ons dat hiermee het einde van een tijdperk wordt ingeluid. En tegelijkertijd kijken we uit naar een mooie nieuwe toekomst!”

Gepubliceerd: 24 september 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×