Spelregels voor een veilige Pramenrace

Aalsmeer – Door de nog geldende coronamaatregelen vindt dit jaar de Pramenrace op zaterdag 11 september in aangepaste vorm plaats. Het SPIE-bestuur die het evenement organiseert heeft het programma aangepast op de geldende coronamaatregelen. De gemeente heeft hiermee ingestemd en heeft een vergunning voor het evenement verleend. Aanpassing van het programma en de spelregels gelden voor bezoekers in de openbare ruimte en voor de deelnemers die varen op de pramen c.q. bokken.

Regels voor de openbare ruimte op het land en op het water
– Mensen in de openbare ruimte op land én op het water zijn zelf verantwoordelijk voor naleving van de Corona maatregelen. Houdt minimaal anderhalve meter afstand (leden van een zelfde huishouden/woonadres uitgezonderd).
– Heeft u Corona gerelateerde klachten dan blijft u thuis! Zelfs als deze mild zijn kunt u anderen besmetten en laat u z.s.m. testen.
– Als u een zelftest wilt doen voor of na de Pramenrace dan kunt u deze hier aanvragen op
– Feesten in de openbare ruimte op het land én op het water (feestpontons e.d.) worden niet toegestaan. Hier zal scherp op worden gecontroleerd en direct worden ingegrepen op basis van de Corona wetgeving of de APV.
– Uiteraard gebruiken de bestuurders van de boten geen alcohol als er wordt gevaren. Hier kan door de politie te water op worden gecontroleerd.

Voldoende veilige ruimte
– De openbare ruimte is vrij bereikbaar langs de route. Om echter te grote aantallen mensen op bepaalde plaatsen te voorkomen zullen start, finish en prijsuitreiking zonder publiek plaatsvinden.
– De passantensteiger op het Praamplein is tijdens de Pramenrace niet bereikbaar. Hier zal beveiliging op toezien.
– De Pontweg is tussen 10.00 uur en 14.00 uur afgesloten voor alle verkeer en voetgangers. Deelnemers en bewoners worden door de beveiliging gecontroleerd.

Vervoer/parkeren
– Kom zoveel mogelijk met de fiets of lopend.
– Voor mensen die buiten Aalsmeer wonen adviseren wij niet naar Aalsmeer te komen. Parkeren in het gebied is moeilijk. Tevens is de bereikbaarheid van Aalsmeer deze weken moeizaam door de vele (verlengde) werkzaamheden aan hoofdwegen en rotondes.

Opvolgen instructies
– Luistert u goed naar de aanwijzingen van de organisatie, beveiliging, politie en gemeente. Wees vriendelijk voor hen én voor elkaar.
– Verspreid u zoveel mogelijk langs de route.

Na lange tijd van beperkende maatregelen kijken wij met z’n allen uit naar een mooie en vrolijke editie van de Pramenrace. Wij kunnen dat alleen met elkaar op een veilige en verantwoordelijke manier doen. Geniet, houd voldoende afstand en wees aardig voor elkaar. Laten we als Aalsmeer wederom een goed voorbeeld geven. Wij wensen u een fantastische Pramenrace 2021 toe!

Gepubliceerd: 8 september 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×