Yvonne van Haaften wint fotowedstrijd De Elementen

Aalsmeer – Yvonne van Haaften heeft de fotowedstrijd van kunstproject De Elementen gewonnen met haar foto ‘Fighting elements’. Dat is zaterdag 18 september tijdens de Kunstroute bekendgemaakt. Voor de fotowedstrijd werden de afgelopen maanden in totaal 220 foto’s ingestuurd, afkomstig van 80 inzenders. Er waren vele prachtige afbeeldingen bij, het was dan ook een flinke klus voor de juryleden Anton Temme, Karin van Rijn en Monic Persoon om hier een keuze uit te maken.

Bij het maken van een selectie lette de jury uiteraard op de aansluiting bij het thema De Elementen. Ook originaliteit, spanning en de link met Aalsmeer werden meegewogen. Over de winnende foto zei de jury: “Alles in deze foto vertelt een verhaal. De dreigende wolkenlucht. Het kruiende ijs aan de oever van de Poel, uitmondend in een onheilspellende zee van ijsscherven. En niet in de laatste plaats de man op de steiger; wat doet hij daar? Deze foto nodigt de kijker uit tot het bedenken van een eigen verhaal. De compositie is briljant en de elementen zijn alomtegenwoordig. Een foto met oerkracht en daarom voor de jury de winnaar van fotowedstrijd De Elementen.”

Yvonne kreeg als 1e prijs een cadeaubon ter waarde van € 100 en mag zij de vergroting van haar foto houden. De top-5 van de fotowedstrijd  zag er verder als volgt uit: tweede werd Mladen Čiček, Bert Willems eindigde op de derde plek, Frans de Boer werd vierde en Johan Bol maakte de top 5 compleet.

Gepubliceerd: 21 september 2021 om 19:22 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×