Dahlia weekend op de Historische Tuin Aalsmeer

Aalsmeer – Van donderdagmiddag 23 tot en met zondagmiddag 26 september staat de Dahliateelt in het zonnetje op de Historische Tuin in Aalsmeer. Er is het hele weekend van alles te zien en te doen rondom de teelt van deze prachtige zomerbloemen.

Neem een kijkje in de historie van de dahliateelt en geniet van de Dahlia’s die nu in volle bloei zijn. Er is een gevarieerd aanbod van leuke activiteiten, veelal buiten en verdeeld over de Tuin. Geen gedoe dus met tellen en reserveren, welkom op de Historische Tuin in het DahliaWeekend!

Programma
Vrijdag 24 september zijn er de hele dag leuke dingen te zien en te doen, met de dahlia’s in de hoofdrol. Ook kan er in de corridor geknutseld worden: Van zijdevloeipapier kan iedereen mooie, kleurige dahlia’s maken. In het veilinggebouw draait een film over dahliateelt in Historisch Aalsmeer.

Op zaterdag 25 september komen (hobby)fotografen, tekenaars en schilders aan hun trekken. Om half 8 komt de zon op. De lucht is nog vochtig, de dahlia’s zijn op hun mooist, en de wereld is nog niet alert….

Tenslotte is er zondag 26 september van 13.00 en 14.30 uur een presentatie van Cees van Dam en aansluitend een rondje over de Tuin o.l.v. Gerben de Vries. Voor deze presentatie moet worden ingeschreven via coordinator@historischetuinaalsmeer.nl. Er is beperkt plaats , dus wees er snel bij.

De Historische Tuin Aalsmeer vindt u aan het Praamplein in Aalsmeer.

Gepubliceerd: 21 september 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×