‘Ga voor Lucht’ campagne voor rookvrije generatie

Aalsmeer – De kinderraad van Aalsmeer heeft in samenwerking met Brijder Verslavingszorg en Buurtwerk een campagne gemaakt voor een rookvrije generatie. Er zijn vier kaarten ontworpen met teksten die vertellen wat je er allemaal voor terugkrijgt als je stopt met roken.

Met ‘Ga voor Lucht’ wordt een positieve boodschap uitgedragen, door de voordelen van het stoppen met roken te benadrukken. De kinderen zeggen met de kaarten dat stoppen ervoor zorgt dat je op verschillende manier meer lucht gaat ervaren. Lucht in je leven, lucht in je lijf, lucht in je portemonnee en lucht in je neus.

Starten op de basisscholen
De kaarten worden uitgedeeld aan de kinderen op de basisscholen in Aalsmeer. Zij kunnen de kaarten met de positieve boodschappen sturen naar rokers in hun omgeving. Kinderen geven aan dat ze volwassenen kennen die roken, maar daar eigenlijk het liefst mee zouden willen stoppen. De kaarten zijn dan bedoeld als ‘steuntje in de rug’.

Eerste kaarten uitgedeeld
De eerste kaarten zijn door Brijder en Buurtwerk onder andere uitgedeeld op basisschool Samen Een, in het bijzijn van Wethouder Bart Kabout van onderwijs en jeugd. “De teksten op de kaarten wijzen op een positieve manier op de voordelen van stoppen met roken”, zegt Kabout. “Als die eraan bijdragen dat mensen stoppen met roken is dat prachtig. Nog mooier is het als deze campagne er bij de kinderen zelf aan bijdraagt dat ze er niet aan beginnen”.

Stoptober
De campagne ‘Ga voor Lucht’ is een aanloop naar de maand oktober die weer net als voorgaande jaren de titel ‘Stoptober’ krijgt. Een maand waarin rokers en niet rokers elkaar extra kunnen ondersteunen in hun strijd voor een gezondere leefstijl. De kinderen van Aalsmeer willen in elk geval graag een rookvrije toekomst in hun gemeente, zo is te lezen op de kaarten. Het leven wordt volgens hen “beter en leuker zonder rook”.

Gepubliceerd: 21 september 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×