Informatiepunt digitale overheid in bibliotheek

Aalsmeer – Contact met de overheid gaat steeds vaker online. Maar dit is niet voor iedereen makkelijker. Bibliotheek Amstelland is daarom gestart met het Informatiepunt Digitale Overheid. Als de bibliotheek in de Oude Veiling open is, kunnen inwoners daar nu met hun vragen terecht. Na een zomer proefdraaien opende Wethouder Cultuur Wilma Alink op 20 september het informatiepunt in Aalsmeer officieel.

Zorgtoeslag aanvragen, werk zoeken, een rijbewijs verlengen, inkomstenbelasting aangeven: tegenwoordig moet het steeds vaker online. Daarvoor moet je kunnen omgaan met een computer of smartphone én heb je een DigiD nodig. Naar schatting vinden 4 miljoen volwassenen in Nederland dit lastig. Het Informatiepunt Digitale Overheid bij de Bibliotheek is een neutrale plek waar inwoners hulp kunnen vragen bij contact met de digitale overheid.

Hulp dicht bij huis
Bibliotheken zijn deze samenwerking gestart met uitvoeringsorganisaties van de overheid. Zij willen dat inwoners dicht bij huis geholpen worden met hun digitale vragen. De service is gratis en een lidmaatschap is niet nodig. Een afspraak maken mag, maar hoeft niet. Voor meer informatie: www.debibliotheekamstelland.nl/ido of 020-641 41 26.

Gepubliceerd: 21 september 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×