Bewonersavond na brand in Zijdstraat

Aalsmeer – De omvang van de schade van de brand gisteravond in de Zijdstraat is bij daglicht pas goed duidelijk. Diverse bewoners uit de omgeving reageren geschokt op de grote brand. “Er kwamen zoveel vonken uit de brand, dat ik heel bang was dat mijn huis ook in vlammen zou opgaan. We hebben met een tuinslang de boel maar natgehouden tot de brandweer er was”, vertelt een bewoonster die liever anoniem wilt blijven.

Het pand is afgezet met hekken en de politie is ter plekke om het gesprek aan te gaan met de bewoners. Ondertussen doet de politie ook onderzoek naar de oorzaak. “Er gaan veel verhalen in de rondte, maar ik heb ook gehoord dat de brand mogelijk is aangestoken, dat is toch bizar!” zegt de bewoonster. 

Bewonersavond
Woensdagavond 27 oktober om 19.30 uur wordt in het raadhuis een bewonersavond georganiseerd in verband met de grote brand. De brandweer is dan aanwezig om vragen te beantwoorden.  Een aantal omwonenden heeft de nacht doorgebracht in een hotel nadat ze eerder op de avond zijn opgevangen in het raadhuis. Burgemeester Oude Kotte spreekt van “een zeer intense gebeurtenis met een enorme impact” voor de betrokkenen en omwonenden.

Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld. De politie vraag aan iedereen die iets heeft gezien wat belangrijk kan zijn voor dat onderzoek om zich te melden. Stichting Salvage handelt de schade verder af.

Foto: VTF | Vivian Tusveld

Gepubliceerd: 27 oktober 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×