Grote brand in Zijdstraat

Aalsmeer – Dinsdagavond is er een grote brand uitgebroken in de Aalsmeerse Zijdstraat. Het gaat om het pand van de voormalige fietsenwinkel Sprey, waarboven woningen in aanbouw zijn. Dit pand wordt momenteel verbouwd en staat deels in de steigers. De brandweer raadde omwonenden aan om ramen en deuren te sluiten.  De brandweer schaalde heel snel op naar zeer grote brand. Het is momenteel nog onbekend wat de oorzaak van de brand is geweest. Wel zouden omwonenden eerder op de avond knallen gehoord hebben.

De eerste melding kwam rond 22.30 uur binnen bij de alarmcentrale. Na 11 minuten werd opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. Met onder meer 4 tankautospuiten en 1 hoogwerker werd de brand bestreden. Onder meer de korpsen uit Hoofddorp, Rijsenhout, Nieuw-Vennep en Leimuiden ondersteunden de Aalsmeerse brandweer. Ook was er een ambulance naar het incident gestuurd. Rond 23.00 uur had de brandweer het vuur onder controle.

Foto: Karin de Veij

Foto: Karin de Veij

 

 

Foto: Klaas Leegwater

Gepubliceerd: 26 oktober 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×