Campagne voor gft scheiden: GFT WEL

Aalsmeer – Op dit moment produceren we per inwoner van gemeente Aalsmeer gemiddeld 173 kilogram restafval. Om aan de landelijke doelstelling van 100 kilo te voldoen, moet er dus nog flink wat gebeuren. Het goede nieuws is dat we dit op een makkelijke manier naar elkaar toe kunnen brengen. Ons restafval bestaat namelijk nog voor 43% uit groente-, fruit-, tuinafval (gft) en etensresten.

Door gft en etensresten te scheiden, dragen we bij aan een beter milieu en een betere toekomst. Gft en etensresten worden door Meerlanden in de Groene Energiefabriek in Rijsenhout voor 100% gerecycled tot zes nuttige producten: groengas, CO2, warmte, compost, water en citrusbrandstof. Hoe ‘schoner’ het opgehaalde gft en etensresten – dus hoe minder restafval erin zit – hoe meer grondstoffen en energie er uit gft en etensresten gehaald kan worden.

Wel gft
Wethouder Wilma Alink van Afval: “Gft scheiden maakt het verschil: het geeft wel! Voor het milieu en de toekomst van onze kinderen. Maar wat is wel gft? Om onze inwoners te helpen bij die vraag, voeren we deze week een campagne. Dat doen we met verschillende acties. Natuurlijk is er de Meerlanden app en wij hebben net als Milieu Centraal een overzicht beschikbaar om mensen te helpen bij het scheiden van gft en etensresten.”

Extra ophaalronden gft in zomer
Medio volgend jaar wordt het nieuwe afvalbeleid in gemeente Aalsmeer ingevoerd. Onderdeel daarvan is dat in de zomermaanden wekelijks gft opgehaald wordt. Dit zorgt voor meer comfort en minder (stank)overlast. Om nu vast inwoners te helpen hun gft beter te scheiden, verzorgt het Aalsmeerse bedrijf Promodukties de komende week een aantal pop-up acties voor de gemeente. Op deze manier biedt de gemeente inwoners informatie aan over het (beter) scheiden van gft. Ook worden er op woensdag en vrijdag tijdens de acties bij winkelgebieden aanrechtbakjes voor het scheiden van gft uitgedeeld. Dit gebeurt zolang de voorraad strekt.

Bekijk de uitgebreide scheidingswijzer in de Meerlanden-app, op de landelijke kennisbank  of op de gemeentesite.

Gepubliceerd: 26 oktober 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×