Vogels afschermen vanwege vogelgriep

Aalsmeer –  Na de vondst van vogelgriep in Flevoland moeten vanaf dinsdagmiddag 26 oktober om 12.00 uur alle hobby- en watervogels, zoals kippen, duiven, parkieten en eenden, worden afgeschermd van de buitenwereld. Om besmetting zoveel mogelijk te voorkomen mogen de hobbyvogels niet in aanraking komen met wilde vogels of hun uitwerpselen.

De maatregel is afgekondigd door de minister van Landbouw, Natuur en Visserij. Voor bedrijven die commercieel pluimvee houden geldt een ophokplicht.

Dode dieren melden
Het is belangrijk dat vondsten van dode wilde vogels worden gemeld bij de daarvoor bestemde instanties. Houders van vogels moeten melding van uitval van dieren maken bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Hierdoor kunnen besmettingen eerder aan het licht komen en wordt het risico op verspreidingen kleiner.
Meer informatie is hier te vinden.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 26 oktober 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×