Historische film 'Van Puinhoop tot Pronkstuk' op TV Aalsmeer

Iedere maand komt Stichting Oud Aalsmeer met weer een andere historische film op hun website www.stichtingoudaalsmeer.nl. Deze wordt ook getoond via het TV-kanaal van Radio Aalsmeer. De films zijn afkomstig uit verschillende verzamelingen die zijn geschonken aan Oud Aalsmeer.

De film voor de maand november heet ‘Van Puinhoop tot Pronkstuk’. De  film is beschikbaar gesteld door Jan Ran en bewerkt door Dick P. van der Zwaard voor Oud Aalsmeer in Beeld. De film bekijken vraagt 29 minuten.

 De film brengt de restauratie in beeld van ‘Korenmolen De Leeuw’ en is waarschijnlijk gefilmd door Daan Offerman. De korenmolen is gebouwd in 1863 en gerestaureerd in de periode 1993 – 1996. De film laat de restauratie van de molen zien gedurende de gehele periode van 1993 tot 1996. Hierbij komt de omgeving van de molen in Aalsmeer dorp goed in beeld. Tevens zijn veel inwoners te zien die de restauratie vanuit de Zijdstraat volgen. Jan Lunenburg geeft uitleg over de werking van de molen en tenslotte wordt de officiële ingebruikname van de gerestaureerde molen uitgebreid in beeld gebracht.

Vrijdag 12 november is deze film vanaf 11.00 uur op TV Aalsmeer te zien en zaterdag 13 november is de film nogmaals te zien vanaf 14.00 uur.

Foto: still uit de film

Gepubliceerd: 9 november 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×