Journalist bedreigd bij filmen brand Hornweg

Aalsmeer – Zondagavond 31 oktober is een journalist van VLN Nieuws bedreigd tijdens het uitvoeren van zijn werkzaamheden. Nieuwsfotograaf Laurens Niezen probeerde beeld te maken van de brand aan de Hornweg, toen omstanders zich bemoeiden met de camerajournalist. Er werden diverse opmerkingen gemaakt, zoals: “Je hoeft niet van andermans ellende te genieten”. Hierop heeft de journalist rustig uitgelegd dat hij bezig is met het uitvoeren van zijn werk en nam hij meer  afstand van de omstanders. Zij vonden dat niet voldoende en liepen dreigend af op de camerajournalist en moest hij vluchten. Tijdens zijn vlucht werd hem toegeroepen dat als hij terug zou komen hij dood geschopt zou worden.

Geschrokken van deze bedreiging, wendde Niezen zich tot de aanwezige politieagenten. Ondanks dat de daadwerkelijke doodsbedreiging is vastgelegd op video en dat er getuigen waren, werd de zaak niet direct opgenomen. De fotograaf is erg geschrokken van deze bedreiging en had gehoopt dat de politie direct zou optreden richting de bedreigers. De politie liet later weten dit niet gedaan te hebben ‘omdat de emoties hoog opliepen’. De bedreiging zelf is vastgelegd op video.

Foto: VNL

Gepubliceerd: 1 november 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×