Kippen noodgedwongen op stok bij Boerenvreugd

Aalsmeer – Naast de coronamaatregelen heeft de kinderboerderij met nieuwe maatregelen te maken. Waar normaal kalkoenen, pauwen en kippen lekker rondscharrelen, is op het terrein van Boerenvreugd is geen kip te bekennen. Door de heersende vogelgriep in Nederland is er een landelijke ophokplicht. Door de uitbraak van vogelgriep bij een pluimveebedrijf in Vinkeveen zijn de regels voor Boerenvreugd nog wat strenger geworden. Omdat er sprake is van een vervoersverbod mag de boerderij voorlopig ook geen verse eitjes meer verkopen. Eieren vallen ook onder het vervoersverbod.

“We zien de vogels het liefst lekker buiten scharrelen maar we moeten ons aan de maatregelen houden”, aldus een van de bestuursleden. Hopelijk duurt de ophokplicht deze winter minder lang dan vorige winter. Voor nu is het bestuur blij dat de boerderij open kan blijven.

De stolp van de boerderij is wel gesloten voor publiek. In de krappe binnenruimte is het moeilijk om voldoende afstand te bewaren. Door de stolp te sluiten voor bezoekers kunnen de medewerkers van Ons Tweede Thuis en de vrijwilligers hun werkzaamheden doen terwijl de 1,5 meter afstand gewaarborgd blijft. Het toilet aan de buitenzijde van de stolp is open voor bezoekers.

De boerderij is te bezoeken van dinsdag t/m vrijdag van 9.30 tot 16.30 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.30 uur.

Gepubliceerd: 24 november 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×