Ondersteuning zonnepanelen op grote daken

Aalsmeer – In Aalsmeer en Kudelstaart staan veel gebouwen met grote daken die ruimte hebben voor zonnepanelen. Deze kunnen ingezet worden voor eigen gebruik of bijvoorbeeld een energiecoöperatie. Wethouder Duurzaamheid Wilma Alink: “Er zijn genoeg bedrijven, VvE’s, bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en (kleine) particuliere verhuurders in Aalsmeer en Kudelstaart die zonnepanelen op hun daken willen plaatsen. Maar voor de meeste mensen is dit onbekend terrein. Waar moet je beginnen, wat zijn de mogelijkheden en hoe maak je de juiste keuzes? Voor het antwoord op dergelijke vragen én voor advies en ondersteuning kunnen zij terechtbij ons Servicepunt Energieadvies.”

Collectieve inkoopactie VvE’s
Speciaal voor VvE’s organiseert het Servicepunt Energieadvies met het Regionaal Energieloket een collectieve inkoopactie voor het aanschaffen van zonnepanelen. Op die manier krijgen VvE’s een scherpe prijs en goede service als zij besluiten zonnepanelen aan te schaffen. Hiervoor worden informatieavonden georganiseerd. De volgende avond vindt online plaats op donderdag 2 december. Voor meer informatie over deze avonden en de actie kunnen VvE’s terecht op de website van het Regionaal Energieloket .

Verduurzamen bestaande gebouwen
Het Servicepunt Energieadvies biedt nu een gratis quickscan zonne-energie voor grote daken, ook voor bedrijven. Voor VvE’s, bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties, energiecoöperaties en particuliere verhuurders verzorgt het Servicepunt daarnaast procesbegeleiding bij het onderzoek of de voorbereiding van besluitvorming, om tot daadwerkelijke uitvoering van duurzaamheidsmaatregelen te komen. Heeft u interesse om uw bestaande gebouw te verduurzamen? Neem dan contact op via servicepuntenergieadvies@aalsmeer.nl om te kijken wat het Servicepunt voor u kan betekenen. Particuliere woningeigenaren kunnen voor ondersteuning terecht bij het Regionaal Energieloket.

Gepubliceerd: 25 november 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×