'Natuurlijke' gedichten gezocht voor Gedichtendag

Aalsmeer – Na een geslaagde Gedichtentuin in september kan de Werkgroep Podiumkunsten & Literatuur (KCA) vooruit kijken. Het eerstvolgende poëtische evenement is de Gedichtendag. Deze ‘dag’ vindt jaarlijks plaats op de avond van de laatste donderdag in januari. Dat is nu op 27 januari en liefhebbers van de dichtkunst worden van harte uitgenodigd hieraan mee te doen. ‘Poetry International’ stelt jaarlijks het thema vast en deze keer is dat ‘Natuur’.

Vooruitblikken is een optimistische bezigheid maar vandaag de dag een risicovolle: het is nog niet te voorzien of, en in welke hoedanigheid de avond van 27 januari zal plaatsvinden. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de coronamaatregelen die er dan eventueel zijn. De bedoeling is de Gedichtendag te houden in de grote zaal van Bacchus aan de Gerberastraat.

Dichters kunnen vanaf nu hun poëtische pennenvruchten rondom het thema ‘Natuur’ insturen naar: haremakerJCP@hetnet.nl. Er zijn geen voorwaarden voor deelname, behalve dat je je gedicht komt voordragen op 27 januari. Let op: de uiterste inzenddatum voor je gedicht is 31 december 2021.

Voor de Gedichtendag gelden geen restricties. Dichters kunnen hun creatieve fantasieën lekker loslaten op de groene natuur vol weiden, bomen, meren en bloemen of juist de menselijke natuur beschrijven met al zijn grillen… Onnatuurlijke zaken of natuurlijke feitelijkheden: alles is geoorloofd.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 30 november 2021 om 7:16 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×