Nieuwe ambstketen voor burgemeester Oude Kotte

Aalsmeer – Vanwege de 888e verjaardag van Aalsmeer heeft de gemeente een leuke actie bedacht. We berichtte al eerder over oproep om zogenaamde Happy Stones te maken en in te leveren in het raadhuis. Daar wordt dan een blijvende herinnering van gemaakt in de vorm van een vrolijk kunstwerk. De inleverdatum is verlengd tot 8 december.

Tevens vanwege het 888-jarige bestaan is er ook een nieuwe ambstketen gemaakt. Deze ketting draagt de burgemeester tijdens officiële plechtigheden. In de nieuwe keten, die donderdagavond 11 november werd gepresenteerd, zijn de belangrijkste Aalsmeerse waarden uit het verleden, heden en toekomst verwerkt.

De nieuwe ambstketen heeft een lengte van 1 meter, de schakels geven de golven van de Westeinder weer. Verder staan de watertoren, een aardbei, een praam en een roos afgebeeld. Ook is geprobeerd om de wijken van de gemeente in de keten beter tot hun recht te laten komen. Onder de hoofdschakel hangt een ‘munt’ met het wapen van Aalsmeer, de leeuw met de aal in de hand en de tekst: Gemeente Aalsmeer, Provincie Noord-Holland. De keten is gemaakt van massief zilver.

Gepubliceerd: 11 november 2021 om 22:24 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×