Training voor een GGZ vriendelijk Aalsmeer

Aalsmeer – In het werk of vrijwilligerswerk dat u doet, maar ook gewoon in het dagelijks leven, kunt u te maken krijgen met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Mensen kunnen gedrag vertonen dat voortkomt uit psychische problemen of een psychische aandoening. Maar hoe ga je daar mee om?

Iedereen is weleens somber, gespannen of zit een tijdje minder goed in zijn vel. Als het je dagelijks leven belemmert, worden dit psychische problemen genoemd. Daarnaast zijn er psychiatrische stoornissen. Ze kunnen ontstaan door wat je meemaakt in je leven. Ook persoonlijke eigenschappen kunnen je vatbaar maken voor een psychiatrische stoornis. Door mensen met een psychische kwetsbaarheid te betrekken in onze samenleving, dragen we bij aan hun herstel. En daarmee aan een GGZ-vriendelijke wijk, club of vereniging, waar iedereen mee kan doen op zijn of haar eigen manier.

Wethouder Zorg Wilma Alink: “In Aalsmeer moet iedereen mee kunnen doen. Maar veel mensen vinden het moeilijk om met psychisch kwetsbare mensen in hun omgeving te communiceren. Toch krijgen we er allemaal weleens mee te maken. Daarom houden we deze basistraining nu ook in Aalsmeer. Deelnemers krijgen tips om op een open manier te communiceren en hoe ze mensen kunnen betrekken. Maar ook hoe ze grenzen kunnen stellen wanneer dat nodig is.”

Programma training
De training “Bouwstenen voor een GGZ-vriendelijk Aalsmeer” wordt georganiseerd op woensdag 17 en 24 november door GGZ inGeest/Prezens en TEAM ED. GGZ staat voor geestelijke gezondheidszorg en GGZ vriendelijk staat voor een gastvrije, open houding tegenover iedereen. De training is bedoeld voor professionals, vrijwilligers in kerk of (sport)club, maar ook andere geïnteresseerden en vindt plaats van 9.30 tot 12.00 uur in het Raadhuis: Raadhuisplein 1, 1431 EH Aalsmeer. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar r.vanerp@prezens.nl . Er zijn geen deelnemerskosten verbonden aan deze training.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 3 november 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×