De Historische Tuin zoekt (project)vrijwilligers

Aalsmeer – Museum de Historische Tuin is een van de parels van Aalsmeer. Op de grond van een voormalige kwekerij in het dorpscentrum vind je een prachtig, ‘levend’ museum met de officiële status van botanische tuin. De Historische Tuin vertelt het verhaal van de roemruchte tuinbouwgeschiedenis, maar is ook belangrijk als museum dat historische gewassen teelt en in stand houdt.

Tot de specialiteiten behoren rozen, dahlia’s en seringen. Ook vaste planten als cyclamen en pelargoniums zijn een kenmerkend onderdeel van de collectie, evenals een groot aantal fruit- en vormbomen. Naast vele gewassen beschikt de tuin over een mini-veilingzaal, diverse kassen, oude vaartuigen en nog veel meer. Elk jaar komen er zo’n 15.000 bezoekers, die genieten van deze oase van rust en groen.
Naast een klein team professionals werkt de Tuin met zo’n 100 vrijwilligers. Die zijn keihard nodig om alles gedaan te krijgen! Ondanks alle hulp zijn er eigenlijk nog handen tekort. Het museum is dan ook op zoek naar uitbreiding van het vrijwilligersteam.

Waar gaat het om?
– Tuinvrijwilligers; onder begeleiding van de professionele tuinchefs help je mee om de Tuin in topvorm te houden. Belangrijk is dat je graag buiten werkt, in goede conditie bent en het heerlijk vindt om in een rustige, groene omgeving bezig te zijn.
– Veilingmeesters; je begeleidt publieks- en groepsveilingen in de veilingzaal. Belangrijk is dat je een vlotte spreker bent en (enige) kennis hebt van het veilproces.
– Publieksmedewerkers; je ontvangt bezoekers aan de kassa, informeert hen over het museum en rekent aankopen uit het winkeltje af. Het is een pré als je één of meer buitenlandse talen spreekt en enige plantenkennis hebt.

Heb je interesse maar twijfel je of je voldoende tijd hebt? Er is van alles mogelijk. De Historische Tuin is een flexibele organisatie en helpende handen komen op diverse manieren van pas. Ook werkzaamheden uitvoeren op projectbasis, bijv. enkele keren per jaar of in een bepaalde periode van het jaar, is prima mogelijk. Neem voor meer informatie contact op met Renate Lucke (coördinator Historische Tuin): coordinator@historischetuinaalsmeer.nl of tel. 0297-322562.

Foto: eigen foto

Gepubliceerd: 14 december 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×