Kinderboerderij 'Boerenvreugd' gesloten voor publiek

Aalsmeer – Nederland in lockdown. Als je de officiële berichten van de overheid leest staat daarin dat kinderboerderijen open mogen blijven voor publiek. Toch is kinderboerderij Boerenvreugd in Aalsmeer gesloten. Volgens het bestuur van de boerderij komt dat omdat Boerenvreugd nauw samenwerkt met stichting Ons Tweede Thuis(OTT). Een grote groep cliënten van OTT is werkzaam op de kinderboerderij. Samen met de vrijwilligers, waarvan een groot deel 70+ is, houden zij de boerderij draaiende. Veel mensen die werkzaam zijn op de boerderij zijn kwetsbaar. Het bestuur wil en moet er zorg voor dragen dat zowel de OTT-ers als de vrijwilligers hun werk in een veilige omgeving kunnen doen. Daarom is in overleg met het management van OTT besloten de boerderij te sluiten voor publiek t/m 14 januari.

Kinderboerderij Boerenvreugd niet de enige boerderij die dicht blijft. Alle kinderboerderijen waar cliënten van OTT werkzaam zijn,  sluiten de deuren. Het bestuur van de kinderboerderij hoopt op begrip voor dit besluit: “We willen ook solidair zijn met andere gelegenheden die verplicht hun deuren moeten sluiten. Het voelt niet goed om als boerderij open te blijven en publiek te ontvangen terwijl anderen geen keuze hebben.” Ook willen de bestuurder voorkomen dat er een grote toeloop naar de boerderij ontstaat waarbij publiek gaat recreëren en afspreken op het boerderijterrein.

Toch is er een klein lichtpuntje voor het publiek. De lichtjeswandeling is wel te bezoeken. Zie: Lichtjeswandeling rond kinderboerderij Boerenvreugd.

Gepubliceerd: 20 december 2021 om 17:09 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×