Bestuur Voedselbos bij 'Echt Esther'

Kudelstaart krijgt een voedselbos, dat is op donderdag 12 oktober 2021 officieel bekrachtigd door het oprichten van een bestuur en het tekenen van de statuten bij de notaris. En 10 december is er een feestelijke opening. Aan de vooravond van deze opening schuiven bestuursleden Berry Nijmeijer en Kitty van der Knaap van ‘De Smikkeltuin’ aan om te vertellen over hun passie voor deze nieuwe plek en natuur.

De doelstelling van de stichting is een voedselbos te ontwikkelen volgens de uitgangspunten van de permacultuur: zorg voor de aarde; zorg voor de mens; delen van overvloed. In de permacultuur is alles met elkaar verbonden en heeft alles zijn eigen functie. Je vindt het voedselbos, op een stuk grond aan het Cabaretpad in Kudelstaart, grenzend aan de schooltuin. De naam De Smikkeltuin deelt het voedselbos met de schooltuin, die ook onderdeel is van de stichting maar zelfstandig blijft opereren.

Het voedselbos bevindt zich nog in de beginfase, de grond moet nog bewerkt worden en geschikt gemaakt voor de eerste beplanting. Naast de voedselgewassen zal er ook aandacht zijn voor medicinale planten en eetbare bloemen. Binnen drie jaar groeien er 150 verschillende variëteiten: van bomen en struiken tot bloemen en kruiden. Ook bij het voedselbos wordt educatie een belangrijk onderdeel.

Het bestuur van de stichting bestaat uit Berry Nijmeijer als voorzitter; Cor de Jong, secretaris; Kitty van der Knaap, penningmeester; en Truus Oudendijk, PR.
Luister je mee aanstaande donderdag 9 december vanaf 19:00 via www.radioaalsmeer.nl ? Leuke vragen voor het bestuur? Stuur ze naar esther@radioaalsmeer.nl
Foto: bestuur Voedselbos

Gepubliceerd: 7 december 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×