Voedselbos Kudelstaart geopend

Kudelstaart – Vrijdag 10 december heeft wethouder Wilma Alink-Scheltema samen met kinderburgemeester Anne van Duijn en Demley Kraan (bedenker van de naam) het voedselbos ‘De Smikkeltuin’ in Kudelstaart geopend.

Het trio plantte een notenboom, die in de Griekse mythologie symbool staat voor wijsheid en vruchtbaarheid. De Grieken en de Romeinen wijdden de notenboom aan Jupiter, god van het licht, de hemel en het weer. Zijn vruchten werden beschouwd als een godenspijs en werden Jovis glans genoemd. Allemaal aspecten die de notenboom tot een prachtig symbool maken voor het succesvol ontwikkelen van het Kudelstaartse voedselbos, dat onder één naam samenwerkt met de op hetzelfde terrein gelegen schooltuin aan het Cabaretpad.

Donderdagavond vertelden Kitty van der Knaap en Berry Nijmeijer over de oprichting van het voedselbos in ‘Echt Esther’ op Radio Aalsmeer. Beiden hebben een grote passie voor het delen van kennis over groen en gaan gewoon met de voeten in de klei aan het werk. Volgens Nijmeijer heeft de Smikkeltuin nu al een soort verbindende functie in de buurt. Ook deden ze een oproep naar een ieder om vooral ideeën te mailen naar voedselboskudelstaart@gmail.com.

Luister hier het interview terug.
Foto: Esther Sparnaaij

Gepubliceerd: 10 december 2021 om 20:42 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×