Winters poppenkastsprookje op TV Aalsmeer

Helaas, helaas, even geen fysieke poppenkastspelen voor en dichtbij de kinderen, op scholen en diverse andere vaste locaties. Maar poppenkastspeler en bedenker Gerard Zelen heeft daar iets op bedacht. Hij gaat zijn wintervoorstelling op digitale wijze tonen op scholen en in samenwerking met Radio Aalsmeer op het lokale TV-kanaal (caiway kanaal 12) op woensdag 15 en zaterdag 18 december om 15.00 uur.

Zijn wintervoorstelling voor jong en oud heet ‘Twinkel Twinkel Kleine Ster’. Het sprookje neemt ons mee met een lief klein kaboutertje die stap voor stap zijn wensdroom hoopt uit te laten komen.  De hartverwarmende liedjes zijn, net als bij eerdere voorstellingen, geschreven en gezongen door René en José uit Aalsmeer.

‘Er stond eens, diep verscholen in een heel groot woud stond een heel klein huisje. In dat huisje woonde een lief kaboutertje. Zomers speelde hij altijd gezellig en blij met zijn kaboutervriendjes buiten in het bos. Maar als de winter is aangebroken, staat hij voor het raam van zijn kabouterhuisje. Hij voelt zich erg alleen, zonder zijn vriendjes. Op een nacht, als hij niet kan slapen, staart hij naar buiten. Als helder kristal staat hoog aan de hemel een twinkelende ster en hiermee begint ons wintersprookje: Twinkel twinkel kleine Ster.’

Komt de wensdroom van ons kaboutertje echt uit? Zal hij ooit die ster, die zo ver aan de hemel staat, kunnen bereiken? Terwijl de sneeuw neerdaalt, krijgt hij vanuit het sprookjesbos overal hulp vandaan zelfs van een sneeuwpop, ….. maar meer wordt er niet verklapt!

 

 

Gepubliceerd: 7 december 2021 om 16:12 uur, geschreven door Ilse Zethof

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×