Yuverta mavo Aalsmeer in schok na overlijden Peter Lievaart

Aalsmeer – Woensdagochtend ging er een grote schok door de onderwijswereld in de regio toen het overlijden van Peter Lievaart, schoolleider van Yuverta mavo Aalsmeer (voorheen Westplas Mavo), bekend werd gemaakt. Eerder die dag werden de leerlingen onverwachts naar huis gestuurd en later werd duidelijk dat dit was vanwege het onverwachte overlijden van de schoolleider. Tegenover Aalsmeer Vandaag heeft een woordvoerder van de school laten weten dat Lievaart levenloos in huis is aangetroffen.

In een bericht aan de ouders meldde het team van de school: “Vanmorgen hebben wij het verschrikkelijk trieste bericht gekregen dat onze geliefde, gepassioneerde en betrokken schoolleider, Peter Lievaart, is overleden. Onze aandacht gaat uit naar de naaste familie en andere betrokkenen. Voor alle collega’s is dit een grote schok”.

Bij de school aan de 1e J.C. Mensinglaan werd de vlag halfstok gehangen en is een crisisteam gevormd. Zij kijken hoe de komende weken omgegaan wordt met dit verschrikkelijke nieuws. Peter Lievaart werkte sinds 2003 als docent Engels bij het Wellantcollege, eerst bij de Groenstrook, de andere vestiging van de school in Aalsmeer. In 2011 werd hij leidinggevende op de Westplas mavo. Peter Lievaart is 57 jaar geworden.

Foto: archieffoto

Gepubliceerd: 8 december 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×