'Bon Ami'–uitzending op Radio Aalsmeer smaakt naar meer

Aalsmeer – Vrijdag 14 januari bracht de ‘Mark en Eric Show’ op Radio Aalsmeer een ode aan uitgaansgelegenheid Bon Ami. Twee uur lang werd teruggeblikt naar die tijd met de hits van toen. ‘Tijdens de voorbespreking van onze januarishow realiseerden wij ons hoe erg we inmiddels verlangen naar de gezelligheid van vroeger. En dan met name de zorgeloze tijd van Bon Ami. Mark en ik keken elkaar aan en wisten het meteen; we wilden back to Bon Ami!,’ aldus Eric Spaargaren.

Tijdens de voorbespreking aarzelden ze geen moment en legde contact met Marco den Haan, destijds samen met zijn vrouw Sandra eigenaar van Bon Ami. Hij ging zonder twijfel in op de uitnodiging om tijdens de show naar de studio te komen. In de aanloop naar de show werden de Facebook-  en Instagram-volgers van de ‘Mark en Eric Show’ opgeroepen hun favoriete Bon Ami-hits in te sturen. Tussen de hitjes door werd er teruggeblikt naar de mooiste gebeurtenissen in de Bon Ami.

Stiekem door het raam
Alle anekdotes rolden over tafel. Welk deurbeleid Marco voerde, hoe hij omging met kleine opstootjes en hoe het personeel een hechte vriendengroep werd door de hoogte- en dieptepunten die ze meemaakten. Maar ook de sociale controle van grote broers en zussen, de creatieve pogingen met valse ID-kaarten, hoe sommige stiekem via het raam binnenkwamen, de themafeesten, het omroepen van jarigen en de niet aan te slepen Breezers die iedereen ineens moest hebben.

‘Personeel van Bon Ami werkte jaren bij Bon Ami’, vertelde Marco trots en vol liefde. Er werd gebeld met een voorbeeld hiervan; Dennis Groen werkte achter de bar en was uiteindelijk ‘breed’ inzetbaar want hij groeide door tot allrounder en ‘extra ogen’ van Marco.

Ook DJ Daan en DJ Ruud waren live te horen tijdens de show. Telefonisch legden ze uit hoe de combinatie licht en geluid, samen met de veelzijdige muziekgenres, ervoor zorgde dat Bon Ami is geworden als waar het nu om bekend staat. ‘We draaiden natuurlijk reggaeton voor de dames en hardstyle voor de heren. En vaste prik was de Jodeljump!’

Reünie
De 2 uur durende show was te kort voor alle inzendingen en anekdotes. Al tijdens de show stroomden de berichtjes van luisteraars binnen en geheel terecht zei Marco ‘Dit smaakt naar meer jongens, misschien moeten we een reünie gaan organiseren?’

Mark, Eric en de fans van Bon Ami willen er geen gras over laten groeien en vinden dat er geen weg terug is. Via hun Instagram pagina @markeneric worden alle oud-Bon Ami’ers opgeroepen de post te liken. Marco en Sandra hebben inmiddels aangegeven dat zij zeker oren hebben naar een feestje wanneer dit weer kan. Geef dus op de Instagram aan als jij ook zin hebt in dit feestje.

De hits die niet aan bod zijn gekomen zijn te horen in de eerstvolgende Mark en Eric Show op vrijdag 4 februari van 20:00 tot 22:00 uur, op Radio Aalsmeer. De uitzending met Marco kan worden teruggeluisterd via www.radioaalsmeer.nl/gemist.

 

Foto: Marco den Haan

Gepubliceerd: 18 januari 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×