Jaarwisseling: onrustig maar beheersbaar

Aalsmeer/Kudelstaart – De jaarwisseling is in Aalsmeer en Kudelstaart volgens de Aalsmeerse politie onrustig maar beheersbaar verlopen. “Er zijn een aantal incidenten geweest, waaronder een incident waarbij collega’s zijn bekogeld met illegaal vuurwerk. Omdat de onderzoeken naar deze incidenten nog lopen, kunnen wij hier verder nog niet over communiceren”, aldus het Politie Basisteam Aalsmeer/Uithoorn.

De Aalsmeerse brandweer liet weten dat zij geassisteerd hebben bij een zeer grote brand in Uithoorn. Daarnaast zijn zij om 01.10 uur gealarmeerd voor een brand in een schuur aan de Gemaalstraat in Aalsmeer en om 02.05 uur een buitenbrand in de Van Heijningenstraat in Kudelstaart.

Aan het Legmeerplein in Uithoorn is in de nieuwjaarsnacht zwaar vuurwerk in beslag genomen door de politie. Het vuurwerk werd aangetroffen in een kartonnen doos en een plastic tas. Bij de Praktijkschool Uithoorn zijn enkele ramen gesneuveld, vermoedelijk door afgestoken vuurwerk. Volgens een omstander zouden er twee personen zijn aangehouden nadat een groep jongeren wegrende. De teamleider explosievenverkenning (TEV) van politie is ter plaatse gekomen net als de Explosieven opruimingsdienst defensie (EODD). Het vuurwerk is veiliggesteld en en door de EOD elders tot ontploffing gebracht.

Foto: VLN-Nieuws (Vivian Tusveld)

Gepubliceerd: 1 januari 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×