Nico Borgman op 90-jarige leeftijd overleden

Aalsmeer – Op donderdag 30 december is Nico Borgman in zijn eigen huis aan de Uiterweg overleden. Hij werd 90 jaar. Borgman is jaren actief geweest in de Aalsmeerse politiek. Hij was raadslid, fractievoorzitter en wethouder namens de Partij van de Arbeid (PvdA). Met zijn 25 jaar politieke inzet verdiende hij het ereburgerschap van Aalsmeer en Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Ook was Nico Borgman medeoprichter van de Stichting De Bovenlanden. In 1995 was hij de eerste voorzitter van deze natuurstichting. Met deze stichting zette de Aalsmeerder zich in voor het behoud van het unieke karakter van de Bovenlanden. Het Bovenlandengebied is van grote betekenis voor de structurele waarden van Aalsmeer en de gehele regio en loopt vanaf de Mr. Jac. Takkade in Aalsmeer tot en met de Rietlanden bij Leimuiden.

In 2018 nam Borgman afscheid van de stichting en ontving een bijzonder cadeau: een eigen akker in het veenweidenlandschapgebied. Aalsmeer verliest hiermee een betekenisvolle en betrokken inwoner.

Foto: Nico Borgman (Moniek Persoon)

Gepubliceerd: 31 december 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×